Kom ihåg att göra en flyttanmälan om ni flyttar, eller om någon av era hyresgäster flyttar!

Skolorna börjar och flyttningar sker till och från Mariehamn, därför ber vi  hyresvärdar samt hyresgäster uppmärksamma att göra en flyttanmälan till oss.

Som hyresvärdar ber vi er informera era hyresgäster om att göra en flyttanmälan till oss i så god tid som möjligt, d.v.s. före man flyttar in och helst före man flyttar ut.

Observera att vår flyttanmälan gäller endast för elavtal och ska inte sammanblandas med magistratens eller postens adressändringar.

 

Både in- och utflytt måste meddelas till oss

 

Enklast gör man detta via vår hemsida, alternativt per e-post till flyttning@energi.ax eller genom ett besök (hyresgästen) till vårt kontor på Neptunigatan 2. Det finns även en blankett att erhålla från oss och som kan postas utan kostnad.

  • Blanketten kan vi skicka till er som hyresvärd och den kan med fördel fyllas i och undertecknas i samband med att hyresavtalet uppgörs.

För att kunna upprätta ett elavtal måste vi få följande uppgifter:

  • Namn
  • Adress
  • Inflyttningsdatum
  • Personnummer (både födelsedatum och signum)

Vänligen uppge även kundens kontaktuppgifter, både telefonnummer och e-postadress.

När någon flyttar ut behövs utflyttningsdatum samt den utflyttande hyresgästens nya adress eller e-postadress för att slutfakturan ska kunna skickas.

Vid utflyttning av hyresgäst återgår elavtalet till lägenhetsägaren som därmed blir fakturerad för el tills vi erhåller flyttanmälan om ny hyresgäst.

Observera att anmärkningstiden på våra fakturor är 10 dagar!

  • retroaktiva korrigeringar av elfakturor till fel mottagare pga ej inlämnad, ofullständig eller försenad flyttningsanmälan regleras mellan hyresgästerna och/eller hyresvärden. (Vi korrigerar våra fakturor högst en månad bakåt).

Med godkännande från hyresgästen, vid t ex kontraktsskrivning, kan även ni förmedla de uppgifter vi behöver för att upprätta ett nytt elavtal. På så sätt undviks onödiga felaktigheter.

Tack på förhand!