Vi söker nu en ordinarie Fjärrvärmechef


Till Fjärrvärmeavdelningen söker vi nu en ordinarie

 

Fjärrvärmechef

 

Mariehamns Energi söker nu en engagerad och erfaren Fjärrvärmechef att leda och utveckla vår fjärrvärmeavdelning. Som en central del av vår ledningsgrupp kommer du att spela en nyckelroll i att säkerställa effektiv drift, underhåll och framtida tillväxt av våra produktionsanläggningar och ledningsnät.

 

Ansvarsområden

Led och utveckla vår fjärrvärmeavdelning med fokus på trivsel, ekonomi och teknik. Fjärrvärmeavdelningen består idag av 12 medarbetare som sköter drift och underhåll av produktionsanläggningar och ledningsnät. Samarbeta med resten av ledningen för att driva innovation och uppnå organisatoriska mål.

 

Fjärrvärmechefen rapporterar direkt till bolagets VD och har budgetansvar för produktion och distribution. Du deltar aktivt i planering för framtida fossilfria produktionsanläggningar och investeringar i fjärrvärmenätets utbyggnad. Du hanterar leverantör/kundkontakter och upprättande av värmeavtal vid nyanslutningar. Mätarhantering och upprättande av faktureringsunderlag ombesörjs också inom avdelningen.

 

Du ansvarar för underhållsplanering och säkerställande att bolagets processer hålls uppdaterade och följs. Administration inklusive kontering av fakturor, uppföljningar och myndighetsrapportering.

Fjärrvärmechefen verkar aktivt för positiv utveckling genom effektiv kommunikation med interna och externa aktörer.

 

Vi söker dig som har

  • Flerårig erfarenhet i en liknande roll inom energibranschen/fjärrvärme med teknisk insikt i både produktion och distribution.
  • Högre högskoleexamen inom lämpligt tekniskt område.
  • Vi värdesätter tidigare framgångsrikt ledarerfarenhet och förändringsarbete där du brinner för att utveckla verksamheten och våra medarbetare. Du har god förmåga och vilja att skapa en positiv arbetsmiljö.
  • Erfarenhet av budgetansvar och strategisk planering.
  • Du kommunicerar flytande på svenska.
  • Du är säkerhetsmedveten, kan ta egna initiativ, är van att arbeta självständigt men kan även arbeta i team och leda arbete framåt. Du bör även vara strukturerad, problemlösningsfokuserad och flexibel, då arbetsuppgifterna kan variera.

 

Bli en del av vårt team och forma framtiden för hållbar energi på Åland!

 

I den här rekryteringen samarbetar vi med Mercuri Urval. Välkommen med din ansökning senast 18.02.2024 via www.mercuriurval.fi referensnummer FI-18009.

För mer information om tjänsten vänligen kontakta Mercuri Urval’s konsult Peter Aspenholt via e-post: peter.aspenholt@mercuriurval.com eller på telefon: +358 40 75 67 316.